Op en in het water

Geniet nog meer van de Caraibische zee en de wateren op de Dominicaanse Republiek en boek een excursie in of op het water. De zee, meren, watervallen en rivieren zijn eindeloos en adembenedemend. Ontdek de wateren op een van de volgende manieren:

Zwemmen met dolfijnen

Maak kennis met de dolfijnen op een bijzondere manier tijdens uw verblijf op de Dominicaanse Republiek. Zwemmen met deze dieren is een onvergetelijke ervaring! U kunt op verschillende plekken met deze dieren zwemmen, zowel in een aquapark als in afgezette basins in de zee. Het zwemmen met dolfijnen is vrij prijzig, ongeveer 200 USD per dag of 75 USD voor 10 minuten. Er zijn verschillende meningen over het zwemmen met dolfijnen, omdat deze dieren in gevangenschap worden gehouden. Dolfijnen in gevangenschap ondervinden vaak stress hiervan. De verzorging van deze dieren is echter erg goed en de basins zijn groot. Maak dan ook een bewuste keuze om deze vorm van toerisme wel of niet te benutten en te stimuleren wanneer u besluit om te gaan zwemmen met dolfijnen. Een ding is zeker, wanneer u met deze dieren gaat zwemmen zult u een onvergetelijke ervaring mee naar huis nemen vanaf uw vakantie op de Dominicaanse Republiek!

Zwemmen met haaien en roggen

Naast zwemmen met dolfijnen worden er ook excursies aangeboden om te gaan zwemmen met haaien (nursesharks) en roggen (stingrays). In afgezette basins in de zee kunnen de durfals onder begeleiding met deze ongevaarlijke dieren zwemmen. Aanraken is vrijwel uitgesloten, de dieren zwemmen onder en naast u en zullen op gepaste afstand van u blijven. Maar om zo dicht bij deze dieren in de zee te zwemmen is een waanzinnige uitdaging.

Surfen, zeilen en kayakken

 Bij de meeste resorts worden verschillende watersporten aangeboden, zoals surfen, zeilen en kayakken. Voor de beginners onder u kunt u ook beginnerslessen volgen. De kraakheldere zee maakt deze watersporten tot een bijzondere beleving en geven u vanaf het water een prachtige kijk op de mooie witte zandstranden en palmbomen. Zeker een aanrader dus! Voor de ervaren surfer is Cabarete de plek om vakantie te vieren. Hier vindt u de mooiste golven, Cabarete is een waar surfparadijs.

Waterparken en Aquaria

Wat niet mag ontbreken tijdens uw vakantie op de Dominicaanse Republiek is een bezoek aan een waterpark of Aquarium. De Dominicaanse Republiek heeft een aantal verschillende parken waarin de prachtige flora en fauna van het eiland zijn te bewonderen. In Sosua vindt u het Columbus Aquapark, in Puerto Plata het Ocean World Adventure Water Park en Manati Park en het Animal Adventure Park in Punta Cana.

Scheepswrakken

Rond de Dominicaanse Republiek liggen vele scheepswrakken, maar liefst ruim 400. Talloze schepen zijn vergaan, zowel uit de tijd van de Spaanse kolonisatie van Midden-Amerika als meer recentere tijden. Deze wrakken zijn vanaf de boot, maar ook duikend te bekijken.

Snorkelen en duiken

Niets meer horen en alleen nog de schatten in de Caraibische Zee bewonderen. Dat kan zowel snorkelend als duikend. De wondere waterwereld rondom de Dominicaanse Republiek is werkelijk adembenemend. Er zijn excursies voor de beginnende duiker, maar ook voor gevorderde duikers. De prachtige vissen en de koralen onder de waterspiegel van het kraakheldere zeewater mogen niet gemist worden tijdens uw verblijf op de Dominicaanse Republiek.

Watervallen

De Dominicaanse Republiek telt vele watervallen. Een prachtige toeristentrekpleiser is de 27 Charcos’ (=watervallen) in Damajagua. Daarnaast zijn de Jimenoa waterval en de Baiguate waterval, beiden ongeveer 30 meter hoog, indrukwekkende watervallen en de watervallen van Jarabacoa de moeite waar om een bezoek aan te brengen.

Eilanden

Samen met Haiti vormt de Dominicaanse Republiek het eiland Hispaniola wat het op een na grootste eiland in de Caribean is. Langs de kust van de Dominicaanse Republiek zijn er nog een aantal kleine eilanden met de mooiste zandstranden en prachtige palmbomen voor het optimale bountygevoel. Saona en Isla Catalina zijn hier voorbeelden van.

Walvissen spotten

Vanuit de Noordelijke Ijszee komen elk jaar tusen half januari en half april bultruggen in de Caraibische Zee om te paren. Een jaar later keren zij terug om hun jongen te baren. In de baai van Samana kun je prachtig deze walvissen aanschouwen. Om deze indrukwekkende dieren met een lengte van 15 meter te kunnen spotten worden er verschillende excursies aangeboden naar deze beschermde baai in het oosten van de Dominicaanse Republiek die door de Dominicanen ook wel ‘de slaapkamer van de babywalvissen’ wordt genoemd.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)

Op en in het water, 8.3 out of 10 based on 4 ratings