Veelgestelde vragen

Aanbevolen touroperators:

Hieronder treft u een lijst aan met veelgestelde vragen over de Dominicaanse Republiek:

Moet ik me laten inenten voor mijn vakantie naar de Dominicaanse Republiek?

Dit is niet verplicht. Het wordt echter wel sterk aangeraden. Lees hier meer over de gezondheidsmaatregelen die u kunt treffen.

Met welke munt moet ik betalen?

U kunt overal betalen met de Dominicaanse Peso. U kunt ook met Amerikaanse dollars betalen, maar dan bent u vaak wel duurder uit!

Hoelang duurt de vliegreis ongeveer?

Afhankelijk van of u een tussenstop heeft (op Cuba of Jamaica) kunt u rekenen op een vliegreis van ongeveer 9 uur.

Wat is het tijdverschil met Nederland?

Het eiland kent geen zomer- of wintertijd zoals wij, waardoor het er in de winter 5 uur vroeger is en in de zomertijd 6 uur.

Wat is de voertaal op de Dominicaanse Republiek?

De voertaal op de Domincaanse Republiek is Spaans. Echter, in toeristische gebieden kunt u uzelf met Engels ook vaak goed verstaanbaar maken.

Wat is de beste periode om naar de Dominicaanse republiek te reizen?

Het klimaat én de zeetemperatuur zijn het hele jaar door tropisch en aangenaam. In de zomermaanden heeft u wel meer kans op (hooguit) een dag regen of storm. Lees hier meer over het weer & klimaat

Is het veilig op de Dominicaanse Republiek

Ja. Houdt er echter rekening mee dat een groot deel van de bevolking onder het bestaansminimum leeft waardoor er (net als in andere vakantieoorden) wel eens toeristen worden beroofd. Ga dan ook niet al te opzichtig rondlopen met uw kostbaarheden. Lees hier meer over de veiligheid op de Dominicaanse Republiek.

Meer informatie

Een verre reis naar de Dominicaanse Republiek is niet hetzelfde als een hotelovernachting boeken in Scheveningen. Voordat u op vakantie gaat is het belangrijk u goed voor te bereiden. Wij hebben de meeste informatie voor uw vakantie verzameld op onze informatiepagina.

Overige handige links

Wat vond u van deze informatie?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)

Veelgestelde vragen, 9.7 out of 10 based on 3 ratings