Malaria informatie

Malaria informatie Dominicaanse Republiek

Malaria is een van de ernstigste infectieziektes waar u op reis mee te maken kunt krijgen. De ziekte wordt overbracht door muggen die het virus bij zich dragen. Op de Dominicaanse Republiek komen de malariamuggen vooral voor in het grensgebied met Haïti, maar ook na hevige regenval kunnen er elders in het land malariamuggen opduiken.

De muggen steken vooral na zonsondergang. Om de muggen te weren kunt u het beste een anti-muggenspray gebruiken waarin DEET is verwerkt. In de toeristische gebieden is dit vaak voldoende. Gaat u echter naar risicogebieden toe, dan is het noodzakelijk om anti-malariatabletten te slikken. Informeer altijd even bij de GGD of uw huisarts. Ook bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, www.lcr.nl kunt u terecht voor de meest actuele informatie.

Neem altijd een klamboe mee op reis om u ‘s nachts te weren tegen muggen. In de meest populaire bestemmingen zult u weinig risico lopen op een malaria-infectie, maar muggen en muggenbulten zijn altijd vervelend!

Hieronder een kaartje met het risico op Malaria op de Dominicaanse Republiek. De donkerrode gebieden bij de grens met Haïti vormen het gebied met het hoogste risico:

Malaria informatie

 

Dengue (Knokkelkoorts)

Een andere ziekte die ook via muggen wordt overgedragen is Dengue (beter bekend als Knokkelkoorts). Deze ziekte is een stuk onschuldiger dan malaria, maar kan toch erg vervelend zijn of ernstig uitpakken bij een onjuiste behandeling. In tegenstelling tot de malariamuggen steken de Dengue-muggen overdag. Ook overdag is het dus van belang om u te weren tegen muggen door anti-muggenspray met DEET te gebruiken.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Malaria informatie, 10.0 out of 10 based on 1 rating