Punta Cana – Bavaro

Punta Cana

Één van de prachtige stranden in Punta Cana

Punta Cana (ook wordt de naam Bavaro regelmatig gebruikt) is net als Puerto Plata de naam die wordt gebruikt voor de aanduiding van een populair gebied op de Dominicaanse Republiek. Het gebied omvat vele kleine plaatsjes met luxe hotels en resorts aan zee. Mede door dit prachtige, kilometerslange witte zandstrand is Punta Cana één van de populairste bestemmingen. 

Punta Cana ligt in het zuidoosten van de Dominicaanse Republiek en beschikt over een eigen vliegveld waarop de meeste luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks vliegen. Als u landt op Punta Cana verkeert u direct in tropische sferen: laat u hier verassen! In de regel hoeft u nooit langer dan 30 minuten te rijden naar uw resort.

Het gebied staat vooral bekend om haar witte stranden met een enorm heldere zee en de enorme luxe en weelde die de diverse resorts bieden. Nog niet zo lang geleden zijn er twee gebieden omgedoopt in twee nationale parken: Nationaal Park Punta Cana en het bounty-eiland Saona. Beide parken bieden diverse toeristische faciliteiten.