Puerto Plata

Playa Dorada

Het prachtige strand van Playa Dorada

Puerto Plata ligt in het noorden van de Dominicaanse Republiek en is één van de bekendere bestemmingen. Wanneer er in reisgidsen over Puerto Plata wordt gesproken wordt meestal de provincie bedoeld. Het heeft een eigen vliegveld en binnen een half uur rijden zijn er veel luxe hotels en resorts te vinden. In de provincie bevinden zich dan ook talloze toeristische plaatsen en attracties zoals de toeristendorpjes CofresiMaimon en Playa Dorada.

Cofresi

Cofresi was vroeger een klein vissersdorpje welke haar naam dankt aan de beruchte piraat Roberto Cofresi uit Puerto Rico. Nu is het dorpje vooral bekend onder toeristen en zijn er diverse luxe hotels en resorts te vinden. De omgeving is erg heuvelachtig met een prachtige natuur. Ook hier zijn de stranden parelwit en het water betoverend helder.

Maimon 

Ook in Maimom zijn diverse luxe resorts te vinden. Het ligt op zo’n 20 minuten afstand van het vliegveld in Peurto Plata. Wat kunnen we hier meer over zeggen? Denk vooral aan witte stranden, helder water en een fantastisch landschap!

>>Bekijk hier de laatste aanbiedingen voor Maimon<<

Playa Dorado

Playa Dorado is wellicht het meest bekende toeristengebied met 15 luxe resorts en één gezamenlijk groot wit zandstrand. Het ligt in het hart van de provincie en er is ontzettend veel te doen voor toeristen. Denk bijvoorbeeld aan talloze mogelijkheden om op het water te recreëren, te golfen, lekker te eten en drinken of gewoon lekker te relaxen.

>>Bekijk hier de laatste aanbiedingen voor Playa Dorado<<

Het weer in de de provincie Puerto Plata is aangenaam door de prettige passaatwinden die vanaf het noorden langsvoeren. Lees hier meer over het weer & klimaat op de Dominicaanse Republiek.