Cabarete

Cabarete

Cabarete is vooral bij (kite)surfers in trek

Cabarete is dé bestemming voor de actieve (water)sporter.  Door de noordelijke ligging zorgen de passaatwinden die langsvoeren voor de ideale omstandigheden om te windsurfen en te kiteboarden. De sfeer is erg ontspannen en relaxed en Cabarete staat bekend om haar kleinschaligheid. Grote hotelketens en resorts zult u in Cabarete dan ook niet vinden; deze bevinden zich meer in de buitengebieden rondom het stadje. Cabarete ligt op ongeveer een half uurtje rijden vanaf het vliegveld van Puerto Plata

Het strand is ruim 4 kilometerlang en er heersen het hele jaar door de ideale surfomstandigheden. Sterker nog: Cabarete behoort bij de top 10 surfspots over de hele wereld! Ieder jaar wordt er de Cabarete Race Week gehouden waarbij surfers van over de hele wereld hun kunsten komen vertonen. Het watervertier is niet alleen weg gelegd voor gevorderden: ook beginners zijn welkom en worden met open armen ontvangen door de vele surfscholen.

Ook voor diegenen die niet zelf surfen is Cabarete een zeer aangename bestemming: er hangt veel gezelligheid en er zijn veel kleine, betaalbare hotels te vinden. De grote luxe resorts liggen ver buiten het centrum en zorgen voor een authentiek sfeer. Door deze kleinschaligheid, vele gezellige eet- en drinktentjes en het prachtige witte strand hangt er een zeer ontspannen sfeer en kunt u er ook genieten van een relaxte strandvakantie.