Boca Chica

Boca Chica

Het strand van Boca Chica

Het strand, wat tevens de grootste attractie is, staat bekend om zijn enorm heldere en rustige water. Dit komt doordat het strand wordt beschermd door een enorm rif welke langs de kustlijn loopt. Hierdoor worden de golven ver voor het strand gebroken en daardoor kan men heel ver het water in lopen. Watersporters worden in het eerste gedeelte van de zee geweerd en het wordt ook wel eens het grootste natuurlijke zwembad van de wereld genoemd. Dit maakt Boca Chica bij uitstek geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen. Binnen het rif liggen twee kleine eilandjes te weten Los Pinos en La Matica, deze laatste is tevens een broedplaats van talloze tropische vogels.

Het strand is erg levendig en er is van alles te doen: er zijn talloze strandtenten om lekker te eten en te drinken, er zijn diverse kraampjes met souvenirs en ‘s avonds verplaatst de gezelligheid zich naar het centrum van Boca Chica waar de hoofdstraat wordt afgezet. Hier kunt u tot laat in de nacht genieten van heerlijk vlees- en visgerechten en klinkt er muziek tot in de kleine uurtjes.

Wilt u op vakantie naar Boca Chica? De meeste reisaanbieders hebben deze topbestemming in hun pakket. Bekijk hieronder de meest actuele aanbiedingen: