Bayahibe

Bayahibe

Witte stranden en azuurblauw water…

Bayahibe is een klein vissersdorpje op ongeveer 15km afstand van de plaats La Romana. Het staat bekend om de vele gekleurde huisjes en de luxe vier- en vijfsterrenresorts. Tegenwoordig zijn veel vissers drukker met het vervoer van toeristen van met vissen. Vanuit Bayahibe is het namelijk slechts drie kwartier varen naar het prachtige bounty-eiland Isla Saona. De term ‘bounty-eiland’ kiezen we niet zomaar: op Saona is namelijk de beroemde Bounty-reclame opgenomen. Ook zijn er delen van de film The Pirate of the Caribbean opgenomen.

Het is een tropisch paradijs met een enorme diversiteit aan natuurschoon. Het eiland is onderdeel van het beschermde natuurreservaat Parque Nacional del Este. Vooral voor duikers en snorkelaars is een bezoek aan Bayahibe een must: het is bij uitstek de beste duik- en snorkelplek in de Domincaanse Republiek. Er zijn talloze bedrijfjes die u meenemen naar de meer dan 20 officiële duik- en snorkellocaties. Er zijn maar liefst 3 scheepswrakken te bewonderen en er is een prachtig koraalrif met honderden gekleurde tropische vissen. Neem ook even een kijkje op deze website om de officiële duiklocaties te bekijken.

Bayahibe wordt al sinds jaar en dag als beste bestemming op de Dominicaanse Republiek beoordeeld door reizigers, zo getuige de beoordelingen op Zoover: